Iz Grada potvrdili: Neće doći do zastoja u odvozu otpada u Ramiće

Neće doći do zastoja u odvozu otpada na Regionalnu deponiju koja se nalazi u Ramićima, jer po zakonu to preduzeće “Dep-ot” ne može uraditi.

Poručio je to danas gradski menadžer Bojan Kresojević koji kaže da je gradskoj administraciji interes građana na prvom mjestu, te da su se upravo zbog toga i uhvatili u koštac sa rješavanjem aktuelnih pitanja, a to su odvoz otpada na Regionalnu deponiju u Ramićima, kao i problem sa dovozom sječke u postrojenje „Eko toplana“.

“Mi smo pripremili dopis sa kojim ćemo upoznati Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju da ovo preduzeće planira da takvo nešto uradi i svakako sam uvjeren da će resorno ministastvo uraditi nešto po tom pitanju”, rekao je Kresojević.

Dodao je kako je gradska administracija na vrijeme odreagovala kada je riječ o ovom problemu, te je iskoristio priliku da pita aktuelnu upravu “Dep-ota” zašto su sada došli na ideju da obustave odvoz otpada.

“To rade sada, a 20 godina nisu rješavali ni imovinsko-pravne, niti bilo kakve druge probleme. Oni su kao razlog naveli prevelika dugovanja preduzeća “Čistoća” a.d. Banjaluka. Razgovarali smo sa upravom “Čistoće” i sutra će biti smanjen dug, sa 550.000 KM na 300.000 KM. To je minimum dugovanja u posljednjih pet do 10 godina”, istakao je Kresojević.

Iz Grada kažu da su pratili i situaciju u vezi sa preduzećem “Eko toplane” i “Elektrokrajinom”, koja je mogla da utiče na sezonu grijanja.

“Od ove sedmice neće biti problema sa preduzećem “Elektrokrajina” jer će kamioni “Eko toplana”  koji prevoze drvnu sječku, prolaziti nesmetano kroz krug “Elektrokrajine”. Po pitanju grijanja za ovu sezonu, naši sugrađani ne treba da brinu”,  istakli su iz Grada.

Ostavite komentar: