Iz Banjaluke sa Kontikijem u Hurgadu: Dogovoreni letovi od sljedećeg aprila

03.12.2021. | 10:12

Iz Banjaluke u Hurgadu, direktnim letom. Ka popularnoj egipatskoj destinaciji iz Mahovljana bi se moglo letjeti već od polovine aprila naredne godine, potvrđeno je BL portalu iz banjalučke turističke agencije Kontiki Travel.

Još se pregovara o tome da li će to biti čarter ili redovni letovi, kaže Vedran Jokić, direktor Kontikija, ali će se, u svakom slučaju, do Hurgade stizati neuporedivo brže i lakše. Što se tiče cijena takvog aranžmana, one još nisu formirane, napominju u Kontikiju, ali se očekuje da budu približne onima za Antaliju – od 450 evra, pa naviše.

„Važno je da smo dogovorili letove i da naši putnici više neće morati da putuju za Beograd ukoliko žele putovati u Egipat. Brojke pokazuju da je ove godine upravo za tu destinaciju vladalo ogromno interesovanje, jer su se, nakon čarter letova iz Banjaluke za Antaliju, ljudi poželjeli promjene. Svakako je za sve one koji žele „all inclusive“ aranžman, plus atraktivne izlete, Egipat pun pogodak“, kaže Jokić.

Napominje da je avio-linija dogovorena početkom novembra mjeseca na sastanku u Banjaluci sa predstavnicima kompanije Air Cairo i egipatskim ambasadorom u BiH NJ.E. Jaserom Sorourom, a na kojem su prisustvovali i ministar trgovine i turizma Suzana Gašić, direktor banjalučkog aerodroma Milan Račić, kao i predstavnici Privredne komore. Ostalo je nekoliko otvorenih pitanja, kao npr. kako riješiti pitanje viza koje su državljanima BiH potrebne za ulazak u Egipat.

„Tražili smo razne modalitete kako da viziranje maksimalno liberalizujemo i olakšamo našim putnicima, te smo sa predstavnicima civilnih vlasti Egipta uspjeli postići dogovor da se naši putnici viziraju na aerodromu u Hurgadi, po slijetanju.“, kaže Jokić.

Takođe napominje da su aranžamani za Hurgadu slični onima za Tursku – u pitanju su hoteli na plaži sa all inclusive uslugom, sa uključenim vodičem i kompletnom asistencijom agencijskog osoblja, uz obezbijeđen transfer na destinaciji.

Kad se tome dodaju i specifični izleti koje turisti u Egiptu ne propuštaju, s pravom očekujemo da će avioni iz Banjaluke za Hurgadu biti puni, kažu u Kontikiju, jer više neće biti putovanja u Beograd, čekanja na granicama, gužvi, dodatnih troškova, a često i straha putnika da neće na vrijeme stići na let.