Inspekcija naredila rušenje: “Bijeli dvor” u centru Banjaluke građen nelegalno FOTO

Firma “Premium invest” nije imala dozvolu za izgradnju “Bijelog dvora” u centru Banjaluke, preko puta Banskog dvora, a uveliko je krenula sa radovima, saznaje ATV.
To potvrđuje i rješenje iz Republičke uprave za inspekcijske poslove u kojem se navodi da, gore navedena firma, mora srušiti dijelove koji nisu imali dozvolu, te da mora obustaviti izvođenje pripremnih radova.
Takođe, iz rješenja se može zaključiti, da radovi ugrožavaju kulturno-istorijske spomenike koji se nalaze u blizini gradilišta.
Iz “Premium investa” su ranije tvrdili da rade u skladu s dozvolama i saglasnostima koje su dobili od nadležnih. Iako su iz Gradske uprave pokušali da se ograde od projekta, investitor je potvrdio da već odavno imaju i njihov potpis.

Investitor je za ATV u kratkom telefonskom razgovoru rekao da je na odmoru i da nije u prilici da da bilo kakav komentar.
Podsjećamo, iz Inspektorata Republike Srpske ranije su rekli da su prilkom ranijih kontrola investitora, izvođača radova i nadzornog organa utvrđene određene nepravilnosti koje se na njih odnose, te su aređene mjere otklanjanja nepravilnosti i podnešeni prekršajni nalozi.

Ostavite komentar: