Info dan u Banskom dvoru: Informišite se o subvencijama za boravak djece u privatnim vrtićima

Gradska uprava Grada Banje Luke poziva sve roditelje i djecu koja pohađaju privatne predškolske ustanove da sutra u Banskom dvoru sa početkom u 17.00 časova, prisustvuju Info danu, te da se na taj način informišu o svemu onome što podrazumijevaju subvencije, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Iskoristićemo ovu priliku da svim roditeljima predstavimo Pravilnik o sufinansiranju troškova usluga boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama na teritoriji našeg grada. Svi roditelji će imati priliku da saznaju koji su to uslovi, odnosno kako da ostvare pravo na subvenciju, te da pitaju sve ono što ih zanima – rekla je ovlašteni potpisnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, Danijela Kajkut, koja je ujedno dodala da je ovaj Info – dan idealna prilika da svi roditelji postave pitanja koja ih zanimaju i tako otklone eventualne nedoumice.

“Naši saradnici će dijeliti obrasce, te će svim roditeljima biti na raspolaganju za sve dodatne informacije”, poručila je ona.

Info  dan, na kojem će biti predstavljen Pravilnik o sufinansiranju troškova usluga boravka djece u privatnim predkolskim ustanovama – biće održan u srijedu, 13. aprila u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor sa početkom u 17.00 časova.

Podsjetimo, budžetom Grada za ovu godinu predviđeno je 1.200.000 KM za sufinansiranje boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama u nastojanjima da se riješe liste čekanja mališana za smještaj u vrtić.

Realizacijom ove politike, za manje od godinu dana u Banjoj Luci uopšte ne bi bilo djece koja čekaju na svoje mjesto u vrtiću, kako glasi i sam naziv  projekta “0 djece na listama čekanja za vrtić”.

Ostavite komentar: