Ilić na izložbi posvećenoj Todoru Lazareviću: Prikazano zlatno doba građanske Banjaluke

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić je posjetio kulturni centar Banski dvor i razgovarao sa direktorom Mladenom Matovićem o trenutnim aktivnostima i budućim planovima ove ustanove, koja se u sljedećoj godini priprema za obilježavanje i proslavu velikog jubileja – 90 godina postojanja.

Tom prilikom Ilić je obišao izložbu „U posjeti banu“,  jedinstvenu i ekskluzivnu izložbenu postavku koju čini porodična zaostavština Bana dr Todora Lazarevića.

“Postavka sadrži veoma zanimljiv i dragocjen materijal – originalne dokumente, autentičan namještaj, umjetničke predmete i porodične fotografije. Ova izložbena postavka na najljepši mogući način prikazuje zlatno doba građanske Banjaluke tridesetih godina prošlog vijeka, po mnogima najprogresivniji i najznačajniji period u istoriji razvoja našeg grada”, napisao je Ilić na društvenim mrežama.

Naveo je da su autori izložbe Nadežda Lazarević Kovačević i Drgagan Kovačević svojim nesebičnim društveno-odgovornim djelovanjem omogućili svim Banjalučanima, ali i turistima, da se približe životnom i radnom prostoru Bana dr Todora Lazarevića.

Ostavite komentar: