Igre bez granica za djecu: “Igrosvijet” po drugi put u Akvani

IN fondacija – fondacija za unapređenje socijalne inkluzije djece i mladih u Bosni i Hercegovini (INF), u subotu, 25. maja, po drugi put organizuje „Igrosvijet“ igre bez granica za djecu u BiH. I ove godine će se “Igrosvijet” održati u Vodenom parku Akvana.

Događaj ima za cilj da promoviše pozitivne vrijednosti u odrastanju i razvoju djecu kroz aktivnosti gdje djeca mogu naučiti nove stvari i razvijati maštu, kreativnost irazličite vještine.

– Ove godine smo organizovali još više radionica i aktivnosti za djecu, pa će tako djeca imati priliku da slikaju, plešu, sviraju, bave se sportom, nauče nešto o baštovanstvu, izrade predmete od filca ili recikliranog materijala, upoznaju se sa kineskom kulturom i tradicijom, kako da snimaju video materijale, prave eksperimente, nauče neke izviđačke vještine, a pored svega toga dobro se zabave i provedu lijep dan u prirodnom okruženju – preciziraju organizatori.

U drugom dijelu događaja planirane su i aktivnosti koja će imati za cilj da promovišu filantropiju i veću uključenost firmi i pojedinaca u brigu o djeci i to kroz trku gumenih dječjih patkica.
Patkice će biti numerisane, a najbrže će osvojiti nagrade. Sva prikupljena sredstva će biti usmjerena u programske aktivnosti IN fondacije.

– Na samom događaju prošle godine bilo je prisutno preko 230 djece, koji su naravno došli u pratnji odraslih i uživali u svim aktivnostima koje smo im pripremili, što je premašilo sva naša očekivanja. Događaj je privukao dosta pažnje u javnosti, te se nadamo da ćemo dobre rezultate samo poboljšati ove godine- poručili su iz IN fondacije.

Poziv volonterima

Iz IN fondacije su uputili poziv zainteresovanima za volontiranje na ovom događaju. Volonteri će biti podrška voditeljima radionica udaraljki, break dance-a, slikarstva, sportskih aktivnosti, ekološke radionice i radionice baštovanstva, zdrave hrane i drugih, te pomoći u drugim organizacionim aktivnostima.

– Ako voliš druženje, kreativnost, stvaranje i imaš vremena da učiniš nešto korisno i lijepo, svoju prijavu pošalji na mail m.mirkovic@infondacija.org – navodi se u pozivu.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

Ostavite komentar: