Igor Radojičić u Bronzanom majdanu: Počela isplata štete nastale u poplavama

Gradonačelnik Igor Radojičić posjetio je danas Mjesnu zajednicu Bronzani majdan, gdje je razgovarao sa mještanima o aktuelnim projektima na tom području i o isplati naknade poljoprivrednicima, koji su pretrpjeli veće štete na usjevima tokom obilnih majskih padavina.

– Grad je ranije donio odluku da pomogne sugrađanima sa nadoknadom dijela štete na poljoprivrednim usjevima i isplata je počela ove sedmice. Na ovom prostoru su bile najveće štete na usjevima i ove nadoknade su samo jedan vid podrške stanovništvu – rekao je Radojičić, ističući da je to samo jedan od povoda posjete ovoj MZ.

Veoma važno pitanje za taj kraj, vodosnabdijevanje, biće riješeno izgradnjom kraka podsistema u okviru velikog vodovodnog sistema „Crno vrelo“ ka Bronzanom majdanu.

-Imamo aranžman sa EBRD-om za projekte vodosnabdijevanja i jedan od krakova koji treba da se počne raditi, jeste ovaj prema velikom prostoru Bronzanog majdana, koji se čeka dugo vremena. Očekujemo da gradnja tog kraka počne u septembru – naglasio je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da su u toj MZ ovih dana počeli i radovi na školi u okviru velikog projekta obnove škola na području grada.

-Sanira se krov na školskom objektu, kao i sanitarni čvorovi. Dakle, ima nekoliko poslova koji se rade na ovom području, a želimo poslušati i građane ako imaju još neke prijedloge – zaključio je Radojičić.

Odbornik u Skupštini grada Dragomir Batar kazao je da je ovaj susret jedan od načina da se mještani upoznaju, prije svega, sa procesom dodjele pomoći za štete, ali i o drugim aktivnostima koje su u toku ili se planiraju za naredni period.

-Do sada, nismo primali slične naknade za nastale štete na poljoprivrednim usjevima i zato je naša zahvalnost gradonačelniku još veća. Takođe, od preuzimanja mandata aktuelna gradska administracija, poslije višegodišnjeg zastoja, aktivirala je projekat “Crno vrelo” koji je veoma značajan za mještane ovog kraja – rekao je Batar.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)Ostavite komentar: