I u novoj sezoni turistički prevoz na Banj brdo

Grad Banjaluka će i u novoj turističkoj sezoni organizovati prevoz na najpopularnije gradsko izletište – Banj brdo (Šehitluke), a, iz drugog pokušaja, tražiće partnera koji bi prevoz organizovao turističkim vozićem, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Prema najavama iz nadležnog odjeljenja, uskoro će biti raspisana javna nabavka za izbor najpovoljnijeg ponuđača koji bi organizovao prevoz panoramskim vozićem prema Banj brdu.

– Naša prvvobitna želja i namjera je da da se prevoz na Banj brdo organizuje turističkim vozićem što, nažalost, nismo ostvarili prošle godine, pošto niko nije bio zainteresovan za taj posao. Kao zamjensko rješenje, prevoz smo organizovali panoramskim mini busom. Bez obzira na to što se radi o zamjenskom rješenju, ovaj vid prevoza naišao je na jako dobre reakcije naših sugrađana, koji su masovno koristili ovakvu vrstu prevoza – rekao je šef Odsjeka za saobraćaj Slavko Davidović.

U okviru nastojanja da se područje Banj brda (Šehitluka) dodatno popularizuje, prošle godine je obnovljena i šumska staza od Rajnerovog vrela do Trešnjika, postavljena nova javna rasvjeta, te sanirane prilazne stepenice kod spomenika palim Krajišnicima, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve Gradske uprave grada Banjaluka.

 

Ostavite komentar: