I Nikola želi da bude policajac: Srednjoškolcima u Banjaluci pokazano šta radi policija FOTO/VIDEO

18.05.2023. | 12:15

Policijska oprema, vozila i pokazne vježbe predstavljeni su danas srednjoškolcima u Banjaluci u okviru promocije Srednje škole unutrašnjih poslova, koje je organizovao MUP Srpske.

Promocija je privukla veliki broj srednjoškolaca, među njima u Nikolu Grbića, učenika Elektrotehničke škole, koji je zainteresovan da jednog dana postane policajac.
“Želio bih da budem u službi građana, da pomažem građanima, upisao bih i ranije ovu školu da je bilo”, kaže Nikola.

Važnost Srednje škole unutrašnjih poslova, ovom prilikom naglasio je načelnik Policijske uprave Banjaluka Đurica Vukelić.
“Okupili smo se danas da mladim srednjoškolcima pokažemo kroz prezentaciju sredstava šta je to posao policije, koliko je odgovoran ali i interesantan posao”, istakao je Vukelić.

On je zainteresovane srednjoškolce pozvao da se u što većem broju prijave i konkurišu za Srednju školu. Zainteresovane srednjoškolce na upis pozvao je i pripadnik MUP-a, Radiša Stokanić, koji je i sam završio ovu školu.
“Ja sam ovu školu završio davne 1998. godine, i tokom školovanja sam stekao poznanstva koja traju čitav život”, istakao je Stokanić.
Vlada Republike Srpske donijela je prije dva mjeseca odluku o osnivanju Srednje škole unutrašnjih poslova.
Za početak, u narednoj školskoj godini ova škola će vršiti prepis učenika iz drugih razreda četverogodišnjih škola u treći razred Srednje škole unutrašnjih poslova. Uslov je da su u pitanju škole sa područja Republike Srpske i učenici koji su u prethodna dva razreda srednje škole imali minimalno vrlo dobar uspjeh i primjereno vladanje.

Srđan Banović, BL portal