I Igor Davidović na listi: Narodni pokret “Banjaluka zove” objavio spisak kandidata za odbornike

Nakon konačne verifikacije od strane Centralne izborne komisije, Narodni pokret “Banjaluka zove” objavio je listu svojih kandidata za odbornike u Skupštini grada.

Lazić je profesor fizičkog vaspitanja i sporta koji se godinam bavi humanitarnim radom. Savić-Banjac je specijalista metodike opšteg muzičkog obrazovanja, diplomirala je na Konzervatorijumu u Groningenu u Holandiji i sudski je tumač za holandski jezik. Milosavljević je doktor medicine, angažovan u brojnim građanskim inicijativama i Pravoslavnoj ambulanti.

Sljedeća tri mjesta na listi pripadaju članovima Izvršnog odbora NP „Banjaluka zove“ Diani Cvijić, koja je diplomirani ekonomista i ovlašteni interni revizor, zatim Igoru Davidoviću, doktorandu pravnih nauka i Milici Drobac- Pavićević, profesoru na na Odsjeku za psihologiju.

Igor Davidović
Igor Davidović

Iz pokreta ističu da je Igor Davidović vjerovatno kandidat s najjačom biografijom od svih učesnika na ovim izborima. Magistar je i doktorand pravnih nauka, specijalizovan u oblasti međunarodnog prava. Obavljao je dužnost ambasadora BiH u SAD, glavnog pregovarača sa EU o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, ambasadora BiH pri OEBS i UN u Beču, te šefa Misije BiH pri EU u Briselu. Tečno govori engleski, njemački, ruski i francuski jezik.

 

https://www.facebook.com/Banjaluka.zove/posts/191605915725188

 

Iako novi politički subjekt, uspjeli su, kažu, da u kratkom vremenu animiraju veliki broj nekompromitovanih pojedinaca i formiraju kvalitetnu listu.

“Ispred stručnih referenci, profesionalnih uspjeha i učešća u građanskom aktivizmu, prvi kriterijum pri formiranju liste bio je da se radi o dobrim ljudima, ne političarima, već običnim građanima koji za svoj rad neće odgovarati političkim šefovima niti stranim ambasadama, već direktno Vama, svojim komšijama, građanima Banjaluke”, poručili su iz NP “Banjaluka zove” prenosi SrpskaInfo.

 

Ostavite komentar: