I doktorica Snežana u trci za najinspirativniju Banjalučanku: Kad je teško, ona je tu

07.03.2024. | 12:57

Snežana Kutlešić Stević je žena koja nikad nije odbila da nekome pomogne, a i kad nešto djeluje nemoguće, ona to pretvori u moguće – tako Dušica Lipovac za BL portal opisuje još jednu damu iz Banjaluke i još jednu doktoricu prijavljenu za nagradu najispirativnija žena u nauci.

„Ona je prije svega dobar čovjek, ali i dokazani stručanjak u svijetu medicine. Ono čime nas je kupila je njen humanitarni rad, zahvaljujući kome danas Banjaluka može da se pohvali modnom revijom osoba sa invaliditetom pod imenom „Baš po mjeri“, objašnjava Dušica, koja je i sama bila dio ove revije.

Snežana Kutlešić Stević, specijalista pulmologije u Zavodu dr Miroslav Zotović i odbornica u banjalučkoj Skupštini, organizovala je i prvo terapeutsko ronjenje u BiH, a vrijeme često posvećuje autističnoj djeci. Njeni pacijenti kažu da organizuje i besplatne ljekarske preglede.

Običaj joj je da pred zimske praznike priprema novogodišnje paketiće za djecu iz Drvara, zbog čega je jedno udruženje iz Drvara nominovalo i za nagradu „Zlatni grb grada Banjaluka”. U pitanju je priznanje koje Banjaluka dodjeljuje zaslužnim pojedincima, organizacijama, ustanovama i slično povodom proslave Dana grada 22. aprila.

Dušica za BL portal kaže da je u Banjaluci jaka konkurencija dama koje bi mogle da ponesu titulu najinspirativnije žene u nauci, ali za nju je Snežana – Snežana.

„Ona je takva, jednostavno, prijatelj je svakom čovjeku i koliko god bila u gužvi, uvijek se nekako nađe kad ti zatreba”, kaže Dušica.

Inače, u Gradskoj upravi Banjaluka večeras bi trebalo da budu predstavljene sve prijavljene dame za nagradu “Najiinspirativnija žena u nauci”, a glasaće se do kraja mjeseca.

Željka Pavlović, BL portal