I DEMOS ima prijedlog: Ključ Grada Banjaluka posthumno generalu Lisici

I banjalučki odbor DEMOS-a imaće svoj prijedlog za ovogodišnju nagradu Ključ Grada Banjaluka, potvrdio je predsjednik tog odbora Slobodan Stanarević.

Njihov prijedlog je da se ta najznačajnija godišnja gradska nagrada dodijeli posthumno generalu Slavku Lisici. Stanarević kaže da po saznanjima iz medija već imamo dva prijedloga.

“Obje predložene ličnosti su sa razlogom kandidati za ovo priznanje. SNSD je predložio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je i za Grad i za Republiku veoma bitan i ima potpune zasluge za kandidaturu, kapa do poda. Drugi prijedlog je došao od gradonačelnika, a to je mlada glumica Biljana Čekić iz filma “Dara iz Jasenovca” koja je sve strahote tog mjesta i vremena u naša srca unijela na način kao da smo svjedoci svega”, osvrnuo se Stanarević.

General Slavko Lisica

“Međutim, moj prijedlog, kao i prijedlog Gradskog odbora DEMOS-a, jeste čovjek koji je ovaj grad zadužio za sva vremena i koji je personifikacija svega onog što je značilo ili trebalo značiti vrijeme u kojem je radio ono što je najbolje znao. Krajišnik, vojnik, živio i umro u ovom gradu, jedan od najbitnijih vojskovođa prošlog rata i jedan od tvoraca operacije “Koridor”. Čovjek koji nikada ne smije da ode u zaborav, kao i nijedan drugi učesnik rata od 1992. do 1995. To je heroj, general Slavko Lisica. Zahvaljujem se porodici na saglasnosti za posthumnu kandidaturu. Ne dam da zaboravimo heroje i nikad neću dati”, rekao je Stanarević, koji je i odbornik u banjalučkoj skupštini, piše “banjaluka.net“.

Ostavite komentar: