I Banjaluka se “mašala” zabijelila: Stigla “prava zima”, evo kako to izgleda u gradu na Vrbasu FOTO

Iako je zima, bar kalendarski, počela nešto ranije, danas ipak pokazuje “zube”. 

Onako kako joj to i dolikuje. Možda čak i malo više od toga. Snijeg “nemilosrdno” pada i hladno je. U cijeloj Republici Srpskoj, pa je tako i Banjaluka konačno dočekala svoj “bijeli pokrivač”. Što bi rekli, “mašala, baš se zabijelilo”.

S obzirom da su padavine bile i očekivane, imajući u vidu da je januar – mjesec kojim trenutno “koračamo”, građani su spremno dočekali snijeg. Vrijedno uklanjaju bijeli pokrivač ispred svojih kuća, dok oni najmlađi uživaju u zimskim radostima.

Ipak, šetnju gradskim ulicama danas je malo ko uvrstio u svoj “planer”. S ozirom da je i neradni dan zbog proslavljanja pravoslavne Nove godine, ljudi su izgleda odlučili da ostanu kod kuće i da iz topline svojih domova gledaju kako pada snijeg.

Vozači, kojih ovog četvrtka nema mnogo na gradskim ulicama, takođe su pokazali odgovornost, pa se, bar što se Banjaluke tiče, u saobraćaju može vidjeti vožnja prilagođena uslovima na putu. Za svaku pohvalu.

Ipak, ono što pouzdano znamo, zahvaljujući prognozama meteorologa jeste da snijeg neće padati samo danas. I za naredne dane najavljeno je hladno i bijelim pahuljama “okupano” vrijeme. Prognoza nam “poručuje” da bi narednih dana temperatura mogla da padne i do minus 12 stepeni.

Pa, dobro se obucite i oprezno za volanom.Ostavite komentar: