Humanitarni turnir večeras na Trgu Krajine: Banjaluka za porodicu Majkić

Na Trgu Krajine u Banjaluci večeras se održava humanitarni turnir “Trojka iz bloka”.

Turnir je simbolično šutiranjem trojki otvorio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Sav prikupljen novac od ovog turnira, u organizaciji Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“, namijenjen je za renoviranje kuće šestočlanoj porodici Majkić iz Piskavice.

Gradonačelnik Stanivuković sa saradnicima, uz veliki broj Banjalučana i gostiju, podržao je ovaj turnir, istakavši da je važno da se odazovemo i pomognemo da porodica Majkić dobije krov nad glavom.

-Pomagali smo sugrađane kojima je bio potreban krov nad glavom i ovo je treća porodica kojoj ćemo pomoći. Trudimo se da obnavljamo kuće našim građanima i učestvujemo u mnogim humanitarnim akcijama – kazao je gradonačelnik.

Upravo od sredstava prikupljenih od naplate humanih parkinga, kako je kazao – dio će biti usmjeren za ovu akciju – podršku Majkićima kako bi na svom stambenom objektu zamijenili dotrajalu krovnu konstrukciju, stolariju, riješili pitanje grijanja i obezbijedili nove krevete za djecu.

-Banja Luka je partner svakoj humanoj priči i trudimo se da pokažemo jedno humano i ljudsko lice, što je i misija svakog grada – naglasio je gradonačelnik.

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“,  po peti put organizuje humanitrani turnir “Trojka iz bloka” u Banjaluci, s ciljem da se kroz novac prikupljen od kotizacije za učešće, ali i pojedinačne donacije prikupe sredstva za one, kojima je pomoć najpotrebnija.

Po prvi put, turnir se održava u samom centru grada, kako bi privukao veći broj učesnika i samim tim sakupilo više sredstava za one kojima je podrška namijenjena.

Ostavite komentar: