Hoće li sutra biti mirnije? Stanivuković pominje Lukača, većina čeka tumačenje poslovnika

“Sutra ću tijelom braniti poslovnik, može doći i Lukač i policija”, zaprijetio je još jednom skupštinskoj većini i nakon prekida današnje sjednice gradskog parlamenta gradonačelnik Draško Stanivuković okružen odbornicima opozicije.

I van skupštinske sale imao je svoje uslove.

“Ako se ispoštuje Poslovnik, sjednica Skupštine biće sutra najnormalnije nastavljena. Neću dozvoliti da amandmani koji su predati u subotu i na neradni dan, budu uvršteni u dnevni red sutrašnje sjednice mimo Poslovnika”, rekao je Stanivuković.

Predsjednik Skupštine Mladen Ilić poručuje gradonačelniku da građani od njih očekuju da rade i da sve što se desilo tokom zasijedanja svakako nije primjereno ponašanje.

“Današnja sjednica morala je biti prekinuta, jer nemamo potreban nivo demokratije da radimo. Glavni problem oko kojeg smo se satima vrtjeli da li su amandmani skupštinske većine predati na vrijeme, s obzirom na to da su stigli u subotu i da li je subota radni dan.  Mi smatramo da jeste, a dan ranije smo i obavijestili gradonačelnika kada ćemo ih uputiti, ali svakako ćemo tražiti od sekretara tumačenje svih mogućih propisa da vidimo da li smo u subotu mogli predati amandmane i da to bude regularno”, objasnio je Ilić.

Očigledno je da postoje tenzije kad je budžet u pitanju, poručio je Dragoslav Topić, odbornik SNSDa u gradskoj skupštini.

“Tražio sam da se skupština izjasni da li su amandmani stigli na vrijeme, jer jedino skupština to može da tumači. Nadam se da ćemo sutra ujutru doći do jednog demokratskog načina rada”, rekao je Topić za Buku.

Odbornik SDS-a Aleksandar Petković smatra da se danas nije ni raspravljalo o budžetu.

“Ovdje se moraju znati zakonske regulative”, smatra Petković.

Izuzetno burna sjednica na kojoj odbornici nisu mogli da se dogovore o amandmanima na gradski budžet koji je predložila skupštinska većina, prekinuta je, a odbornici bi sutra ujutro trebalo ponovo da se sastanu.

Ostavite komentar: