Hoće li se teniski kompleks isplatiti!? Banjalučki odbornici ukrstili koplja: Umičević ne zna gdje bi s gostima

Banjalučki odbornik iz pokreta Banjaluka zove, Saša Lazić, tokom aktuelnog časa na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine Grada Banjaluka na kojoj je Nacrt rebalansa budžeta jedina tačka, upitao je koliko će još teniski kompleks koštati grad kada dođe vrijeme za postavljanje krova.

,,Zašto je sve išlo preko Teniskog saveza”, upitao je Lazić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković dodao je da je posredovanje izgradnje teniskih terena jedino zakonski bilo moguće preko Teniskog saveza.

,,U tom prostoru je 5.000 kvadrata za sve druge sadržaje. Danas bi trebalo da se dobiju sve ponude za rušenje Palasa, pet ih je pristiglo”, dodao je gradonačelnik Banjaluke.

Milko Grmuša, odbornik PDP-a, uključio se u diskusiju, naglašavajući da je Grad “doveden pred svršen čin”.

“Ja ne vidim koje to mi imamo sadržaje i kako će nam se ta dvorana isplatiti”, rekao je Grmuša i dodao da odbornici nisu vidjeli ni šta se dešava sa Akvanom, za koju tvrdi da ne funkcioniše kako treba, i ujedno zatražio analizu isplativosti teniske dvorane.

Gradonačelnik Banjaluke je odgovorio da će dio grada oko ove dvorane biće najljepši dio Banjaluke.

,,Ovo je svjetska priča. Proći će toliko novih ljudi kroz Banjaluku, svjetskih imena”, dodao je Stanivuković.

Grmuša je na to rekao da ponovo nije dobio odgovore na svoja pitanja, kao i da bi mogao ući i u pravne segmente izgradnje dvorane, ali, kako je rekao, nema namjeru da bude destruktivan.

U diskusiju se uključio i odbornik SNSD-a Marinko Umičević.

“Apsolutno se ne slažem sa kolegom Grmušom. Moram reći da me kao mlad kolega razočarao. Ja imam 250 poziva za smještaj i ne znam gdje ću smjestiti toliko ljudi. Ovo je već završen projekat, nemojte da se sramotimo”, rekao je Umičević.

Željka Pavlović, BL portal

Ostavite komentar: