Hoće li Adria Tur u Banjaluku?

Nakon otkazivanja finala na “Adria turu” u Zadru ljubitelje tenisa zanima činjenica da li će održavati turnir u Banjaluci koji je planiran za 3. i 4. juli.

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović istakao je da će konačnu odluku u vezi sa ovim pitanjem donijeti organizatori “Adria tura” iz Beograda. Upućujući još jednom veliku zahvalnost porodici Đoković za sve što čini za tenis u regionu on je dodao da bez obzira na to kakva će odluka biti, očekuje intenzivnu saradnju sa najboljim svjetskim teniserom u budućnosti.

-Mi smo u stalnom kontaktu sa organizatorima „Adria tura“ i porodicom Đoković. U skorijem vremenu očekujemo više informacija u vezi sa sudbinom nastavka turneje. U Teniskom savezu Republike Srpske, koji je jedan od partnera u organizaciji, učinili smo sve da budemo spremni za svaku moguću odluku. Sigurnost sportista i zdravlje publike su na prvom mjestu. Teniserima i članovima stručnih štabova koji su zaraženi korona virusom želimo što brži oporavak. U Banjaluci su u toku radovi na izgradnji teniske infrastrukture koja će ispunjavati najviše svjetske standarde u ovom sportu – rekao je Milinović i dodao:

-Sa svim radovima je upoznat tim najboljeg svjetskog tenisera i sve se radi u cilju dugoročne saradnje sa Novakom Đokovićem, njegovom fondacijom i Teniskim savezom Srbije. S obzirom na to, jasno je da “Adria tur” nije sam po sebi cilj već samo prvi korak ka zajedničkim planovima i dugoročnoj saradnji Novaka Đokovića i Teniskog saveza Republike Srpske. U tom smislu, kakva god odluka da bude mi ćemo je prihvatiti jer smo orjentisani ka dugoročnom cilju i razvoju tenisa. Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpske će sa ovom infrastrukturom dobiti uslove koji će biti od velike koristi teniserima iz cijelog regiona – rekao je predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović .

Izvor: Srpskainfo

Ostavite komentar: