Herojski čin policajca Budimira: Sat vremena tražio ženu u Vrbasu i spasio joj život

Pomoćnik komandira Policijske stanice Obilićevo Budimir Popović ponovo se istakao hrabrošću i jutros je u Banjaluci spasio ženu (55) od sigurne smrti.

Kada je Popović jutros došao na posao, nije ni očekivao da će odmah nastati drama i da će još jednom spasti život sugrađanke.

“Oko šest časova jutros sam došao na posao i nakon samo deset minuta dobili smo dojavu da žena hoće da skoči u rijeku Vrbas sa Rebrovačkog mosta u Banjaluci. Odmah smo pozvali patrole da izađu na lice mjesta, međutim do dolaska patrole dobili smo informaciju da je ona već skočila”, kaže Popović.

Dodaje da, iako je pomoćnik komandira, odmah je sjeo u autmobil i uputio se prema mjestu gdje je ona skočila.

“Iskusan sam u ovom poslu i znao sam da nema potrebe da idem kod mosta, jer je rijeka brza i da će je voda nositi. Došao sam kod kafića „Sidro“ i tu sam sišao do rijeke i pokušavao je uočiti, problem je bilo što je to rano i što je još uvijek bio mrak i slaba vidljitvost. Međutim, tu nisam ništa primjetio, pa sam se poslije nekog vremena odlučio spustiti dalje”,  priča Popović.

Kaže da je zatim otišao do ostrva u blizini restorana „Stara Ada“, gdje se razdvaja Vrbas i da je tu pokušavao naći, ali da ni to nije odmah dalo rezultate.

“Ubrzo sam čuo da neko kao da doziva pomoć i primjetio sam tijelo kako pluta, ali je bila na drugoj strani i nisam joj mogao prići. Otrčao sam do auta i uputio se prema mostu kod “Toplane”, jer se tu nalazila, a obavijesito sam i ostale kolege”, kaže Budimir.

Čim je došao do pomenutog mosta, odmah je strčao u rijeku gdje ju je vidio kako pluta, te joj je prišao i izvukao je iz vode, prenosi Srpskainfo.

“Ona je bila skoro sat vremena u hladnoj vodi i jedva da je bila živa kada sam joj prišao. Uzvukao sam je na obalu i pokušavao je zagrijati i održati u životu do dolaska Hitne pomoći. Kada su stigli ljekari, pomogli su mi komandir PS Obilićevo, te kolege iz ove stanice i iz Centra da je odneseno do vozila Hitne pomoći. Spasio sam je zahvaljujući svojoj upornosti, jer da sam ranije odustao, teško da bi ona ostala živa”, pojašnjava Popović.

Kaže da mu ovo nije prvi put da u svojoj bogatoj policijskoj karijeri spasava živote. Ističe da je i ranije učestvovao u spasavanju utopljenika, da je jednoj osobi čak oteo bombu iz ruke i da je bilo dosta sličnih slučajeva.

Ostavite komentar: