Haos na sjednici Skupštine: Ninković optužio Gradsku upravu za reketiranje, odbornici bijesni VIDEO

30.11.2023. | 12:39

Lično znam čovjeka kome ste tražili stan i stotinu hiljada maraka! Tim riječima je, tokom skupštinske rasprave o dnevnom redu,  Ljubo Ninković, predsjednik parlamenta optužio banjalučku Gradsku upravu za reketiranje.

Ninković je istakao da se mutne radnje dešavaju prilikom izmjena regulacionih planova, a ove optužbe izazvale su burne reakcije odbornika.

Odmah je reagovao odbornik PDP-a Milko Grmuša, koji je rekao da nakon ovih optužbi više ništa nije isto.

“Želim odmah pauzu, kako bi smo pozvali nadležne organe koji će postupati po ovim ozbiljnim optužbama. Predsjedniče ukoliko imate dokaze odmah idem sa vama u policiju da to prijavimo, nećete biti sami”, naglasio je Grmuša.

Na kraju se revoltirano obratio Ninkoviću i odbornicima SNSD-a.

“Ćutite kao P, i radite sve šta vam šef radi. Dobro znate ko sam ja i šta sam sve javno pričao o regulacionim planovima”, ljutito je poručio Grmuša.

Na Ninkovićevu izjavu u istom tonu reagovao je još jedan odbornik PDP-a, Dragan Milanović koji je zatražio momentalno izvinjenje zbog ove izjave.

“Insistiram da se izvinite lično meni i drugim odbornicima. Stalno ste govorili vi reketirate i pokazivali prema nama. Dovedite nekoga ko je meni ručak platio za bilo kakvu uslugu i onda ću vam prepisati svu svoju imovinu. Želim da se izvinite odmah”, poručio je Milanović.

Ni odbornik kluba “Narodni front – Banjaluka zove”, Saša Lazić nije ostao imun na ove optužbe.

“Što se tiče reketiranja, evo dajte mi ime i ja idem javno. Dajte mi ime i prezime i dokaze ko je reketiran, i ja ću sve iznijeti javno, to je to”, poručio je Lazić.

Konkretna imena je tražio i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Poručio je Ninkoviću da, ukoliko ima dokaze, odmah sve ispriča policiji.

Na kraju je na zahtjev PDP-a zatražena pauza, zbog novonastale situacije.

Srđan Banović, BL portal