Gužva na velesajmu: Banjalučani zainteresovani za vakcinaciju protiv korone FOTO

Više stotina građana Banjaluke starijih od 65 godina danas su čekali ispred hale Banjalučkog velesajma kako bi se vakcinisali protiv korona virusa bez prethodnog pozivanja i naručivanja za termin vakcinacije, javlja Anadolija.

Kako je i najavljeno iz banjalučkog Doma zdravlja, danas je u periodu od 11 do 15 sati organizovana vakcinacija bez zakazivanja, vakcinom proizvođača Astra Zeneka.

Marica Simić, danas je primila vakcinu, jer smatra da će tako biti bezbjedna i moći će živjeti bez straha od korona virusa.

“Svako treba da dođe da se vakciniše. To je građanska dužnost i hvala zdravstvenim radnicima za ovo, što se brinu za nas i što se bore”, kazala je ona.

Jovan Matavulj rekao je da se odlučio na vakcinaciju prateći situaciju u zemlji i svijetu.

“Logično je da čovjek malo ozbiljnije razmišlja, a možda postoji i nekava doza straha. Odlučio sam da se vakcinišem, bez obzira na to što je u pitanju vakcina Astra Zeneka, a bilo je dosta kontradiktornih informacija, ali vakcina je vakcina i što je sigurno – sigurno je”, rekao je Matavulj i dodao da vjeruje i nada se da vakcine mogu zaustaviti pandemiju.

Pohvalio je medicinske radnike i volontere na “Banjalučkom velesajmu” za organizaciju vakcinacije.

Biljana Mlađenović, rukovodilac vakcinalnog punkta, rekla je da su obezbijedili dovoljan broj vakcina i da će biti vakcinisani sve osobe starije od 65 godina koje do 15 sati dođu u “Banjalučki velesajam”.

Edukovani timovi

Naglasila je da edukovani timovi prije aplikacije vakcine rade ljekarske preglede i daju dozvole za vakcinaciju.

“Velika je zainteresovanost građana danas, računam da bismo od 11 do 15 sati mogli da vakcinišemo 300 do 500 građana u zavisnosti od odziva”, kazala je ona.

Masovna vakcinacija protiv korona virusa građana starijih od 65 godina na vakcinalnom punktu u hali “Banjalučkog velesajma” u Banjaluci počela je 29. marta. Maksimalni kapacitet ovog prostora je do 1.000 osoba dnevno.

Ostavite komentar: