Gradska većina optužila Stanivukovića: Priprema teren da Skupštinu stavi pod svoju kontrolu

Gradonačelnik Draško Stanivuković pokušava novom sistematizacijom nezakonito da pod svoj kabinet stavi Skupštinu grada, rekao je Dragutin Topić, u ime koalicije koja ima većinu u gradskom parlamentu.

“Novom sitematizacijom Stanivuković želi da dnevni red koji ustanovi Kolegijum Skupštine grada prije nego što ode u skupštinsku proceduru treba dobiti paraf njegovog kabineta”, naveo je Topić.

Traži je od gradonačelnika da javno objavi imena osoba koje umjesto načelnika imaju ovlaštenja da upravljaju Odjeljenjima i istakao da će o svemu ovome obavijestiti nadležnu inspekciju.

“Pozivam ga i da bez oklijevanja objavi kojih je to 13 radnika zaposleno u Gradskoj upravi, jer nedavno je bio višak 200, a sada imamo 13 novih zaposlenih. I ove slučajeve ćemo prijaviti inspekciji i tražiti reviziju”, rekao je on.

Igor Šukalo, v.d. sekretara Skupštine grada, je istakao da se došlo u čudnu situaciju jer gradonačelnik želi da preuzme upravljanje Skupštinom što nije moguće.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić je kazao da je jasno definisano koje su obaveze Skupštine, a koje gradonačelnika.

“Ovakva situacija je demanti Draška Stanivukovića, koji je izjavio da poštujemo to što je on gradonačelnik, a mi što imamo većinu u skupštini, a on to ne poštuje”, naveo je Ilić.

Pozvao ga je da odustane od ovakvih stvari.

“Ovakve stvari su apsurdne, očekujemo da obustavi ovakvu sistematizaciju u Gradskoj upravi”, rekao je Ilić.

Neven Stanić, odbornik Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka, kazao je da je sistematizacija radnih mjesta grub pokušaj kršenja izvršne i zakonodavne vlasti u gradu.

Ostavite komentar: