Gradonačelnik sa upravom RK Borac: Dogovorena pravna podrška u sporu za poslovni prostor

Gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima održao je danas sastanak sa predstavnicima Rukometnog kluba Borac u vezi sa aktuelnim pitanjima s posebnim osvrtom na sporni prostor u centru Banje Luke, koji ovaj klub potražuje.

-Kao što je moja podrška bila neupitna juče na protestu, danas je dogovorena i pravna podrška RK “Borac” u borbi koju vodi za poslovni prostor koji im pripada – poručio je gradonačelnik nakon sastanka u Gradskoj upravi.

Kako je rečeno na ovom sastanku, Grad će da pruži svu podršku koja je u njegovoj nadležnosti da se cijeli pravni proces u vezi sa povratom prostora završi u skladu sa zakonskim propisima.

Tokom današnjeg sastanka bilo je riječi i o uslovima za treniranje ovog kluba, te je rečeno da će se u budućnosti morati graditi nova dvorana i u tom pravcu Grad je načelno dao saglanost da će uraditi ono što je u njegovoj nadležnosti.

-Razgovarali smo i o izgradnji rukometne dvorane, ali i o mnogim važnim temama, jer naše opredjeljenje je da činimo samo najbolje stvari za razvoj sporta u našem gradu, a ovaj sastanak nam pokazuje da smo na pravom putu – poručio je gradonačelnik Stanivuković.

Kako su naveli iz RK Borac – na sastanku sa gradonačelnikom i njegovim timom, na kojem su bili predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, uprava kluba i jedan od advokata RK Borac – pojašnjeno je i dokumentovani su svi detalji i činjenice, te ugovori koji, kako su istakli – „dokazuju da je poslovni prostor još od 1986. godine vlasništvo RK Borac, koji samo zbog sitnih proceduralnih grešaka nije upisan na RK Borac“.

-Gradonačelnik je zadužio svoj pravni tim da zajedno sa našim pravnim timom hitno preispitaju sve neophodne pravne radnje i ulože se žalbe svim organima uprave jer je ovo javni interes od koga zavisi egzistencija kluba. Takođe je poručeno da ukoliko RK Borac nađe interesantnu lokaciju za Arenu Borac da će Grad pomoći maksimalno sa svoje strane – naveli su iz uprave Borca, uz zahvalnost gradonačelniku što je odmah reagovao i što je zajedno sa svojim timom istakao da je javni interes ispred privatnog interesa.

Ostavite komentar: