Gradonačelnik objavio: Izabrano idejno rješenje na prostoru “rupe” u Banjaluci

Nakon godinu dana pregovora, konačno je izabrano idejno rješenje za lokaciju poznatu kao „rupa“ u centru grada, koje će uskoro biti predstavljeno javnosti, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Iz Gradske uprave saopštavaju da je, kako bi išli u korak sa evropskim i svjetskim gradovima, gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom najavila da mijenja izgled grada u arhitektonskom smislu, što uz rješenje dugogodišnjeg problema „rupe“ uključuje i druge projekte na koje će sugrađani biti ponosni, poput izgradnje novog hotela „Palas“, novog trga sa Centralnim gradskim spomen-obilježjem na mjestu tzv. Kraševog parkinga, te najvećeg gradskog parka.
“Naša ideja je da Banju Luku otvorimo svima onima koji vole naš grad i koji žele da svojim idejama doprinesu razvoju i napretku. Bićete ponosni, ispred nas su brojni važni projekti”, kazao je gradonačelnik.
Tako će budući prostor tzv. „rupe“ kao nova, velika, ambijentalna cjelina sa novom Gospodskom ulicom, šetalištima, zelenilom i objektima – kako je ranije rekao gradonačelnik Stanivuković – biti nova razglednica grada, navodi se u saopštenju iz Gradske uprave.
Gradska uprava je još ranije za prostor “rupe” izdala građevinske dozvole na osnovu kojih je u proteklih godinu dana već izgrađena jedna lamela sa sedam spratova i u toku je njeno uređenje, dok je izgradnja druge lamele došla do petog sprata.

Ostavite komentar: