Gradonačelnik došao u skupštinsku salu: Odbornika većine nema

Kako je i najavio gradonačlanik Banjaluke, Draško Stanivuković, došao je, zajedno sa odbornicima koji ga podržavaju, u skupštinsku salu.

Ali, odbornici skupštinske većine, kako su i najavili, nisu sjeli u skupštinske klupe.

“Nema gospode, a ja sam došao na svoje radno mjesto”, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković ulazeći u salu Skupštine grada u kojoj se održavaju sjednice.

Oni su juče odgodili sjednicu Skupštine grada ali nova sjednica nije ni zakazana.

“Niko nema pravo da odbornike tjera i uslovljava”, rekao je na predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić koji je zajedno sa šefovima klubova odbornika većine održao konferenciju za novinare, nakon otkazane sjednice Skupštine grada. Mi se ni pod kakvim uslovima, nećemo pojaviti na sjednici, nećemo raditi”, poručio je Ilić.

Istakao je da bi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković morao da zna, da termin sjednice zakazuje predsjednik Skupštine.

“To je neko osnovno znanje. Da i na taj način vršite pritisak, nema smisla”, rekao je Ilić.

Naveo je da su za njega prijetnje Stanivukovića da neće isplatiti odbornike poražavajuće i da je takva priča ispod svakog nivoa.

Povodom odgađanja sjednice Skupštine grada Banjaluke, gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da su prekršene glavne stvari u funkcionisanju Skupštine.

“Neka se zna ko ne radi. Gradonačelnik Banjaluke radi svoj posao, ali morao natjerati i druge da to rade. Sutra dolazimo na sjednicu i očekujemo nastavak”, rekao je Stanivuković i dodao je da odbornici koji ne dolaze na sjednice neće dobiti plate. Ako se ne vrate u klupe, narod će se vratiti na ulice”, istakao je Stanivuković.

Ostavite komentar: