Gradonačelnik Banjaluke u Sarajevu na panelu o „zelenim gradovima“

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, učestvovao je danas u panel diskusiji „Zeleni gradovi = kvalitetniji život građana“, koja je održana u Sarajevu u okviru Godišnjeg sastanka i poslovnog foruma Evropske banke za obnovu i razvoj 2019.

Na ovom panelu bilo je riječi o održivom razvoju modernih gradova, koji podrazumijeva akcione planove za rješavanje problema, kao što su vodosnabdijevanje, otpadne vode, zagađenje vazduha, modernizacija saobraćaja, zaštita od prirodnih katastrofa i slično.

Gradonačelnik Radojičić učestvovao je na ovom panelu na poziv Evropske banke za obnovu i razvoj, zajedno sa ministrom za investicije i međunarodnu saradnju Egipta Saharom Naserom, gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajem i nekoliko zvaničnika Evropske banke za obnovu i razvoj, Svjetskog klimatskog fonda i uglednih svjetskih kompanija.

Samit EBRD-a održava se danas i sutra u Sarajevu i na njemu učestvuje oko 2.800 zvaničnika iz cijelog svijeta, uključujući šefove država i vlada, te brojne predstavnike međunarodnih organizacija.

Izvor:(banjaluka.rs.ba) 

Ostavite komentar: