Gradonačelnik Banjaluke u Mostaru: Ne volim zabrane, možda se ipak spustim do Starog mosta

Nakon što su organizatori tradicionalnih skokova sa Starog mosta, zbog komentara Inckove odluke o zabrani negiranja genocida, povukli ranije uručenu pozivnicu gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću za današnji događaj u gradu na Neretvi, on je stigao u Mostar i posjetio Sabornu crkvu.

Istakao je kako voli doći u Mostar i kako rijetko koja godina prođe da ne dođe u Mostar, piše Klix.
“Ne mogu da dopustim kao čovjek da jedan klub takvu vrstu tradicije prekine. Ovo je jedna viša ideja, treba da sarađujemo, da gradimo prijateljski odnos i da se uzajamno posjećujemo. Moj dolazak, ja mislim da je nešto pozitivno”, kazao je Stanivuković.
Naglasio je da nikada nije ni jednom izjavom umanjio ničiju bol i nemile događaje iz prošlosti.
“Ja sam samo rekao da se protivim toj vrsti odluke, da se nekome nešto nameće i prijeti. Uvijek sam se borio za sve vrste sloboda i iznošenje stavova bilo kojih pogleda i podržavam da neko misli drugačije od mene, ali ne želim da mi zabrani da mislim, to je suština i to je bila suština mog komentara”, kazao je Stanivuković.

Ističe da se predivno osjeća u Mostaru i da će danas obići grob Alekse Šantića jer je išao u osnovnu školu koja nosi ime mostarskog pjesnika i neka druga mjesta, te naglasio da ne zamjera Klubu skakača u vodu iz Mostara na jučerašnjeoj izjavi.
“Želim svim takmičarima puno uspjeha, a vi znate da sam ja neobičan. Možda se i spustim do Starog mosta u 16 časova. Ne volim bilo koju vrstu stega i da mi bilo ko šta ograničava”, kazao je Stanivuković u Mostaru.

Ostavite komentar: