Gradonačelnik Banjaluke čestitao Vaskrs

Uz želje da uvijek čuvamo našu vjekovnu tradiciju i našu vjeru iskonsku, te da Vaskrsenje Gospodnje, kao simbol ponovnog rađanja i pobjede nad smrću u naše domove unese mir, blagostanje i slogu, gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković uputio je najsrdačnije vaskršnje čestitke svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, gradonačelnik je čestitke uputio Njegovoj svetosti patrijarhu Srpske pravoslavne crkve g. Porfiriju, episkopu banjalučkom g. Jefremu, mitropolitu dabrobosanskom g. Hrizostomu, Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj, episkopu bihaćko-petrovačkom g. Sergiju, episkopu pakračko-slavonskom g. Jovanu, episkopu zvorničko-tuzlanskom g. Fotiju, episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom g. Dimitriju, episkopu sremskom g. Vasiliju i episkopu mileševskom Atanasiju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i vjerujućem narodu.

U čestitki se, između ostalog, kaže:

„Nadam se da će svi naši sunarodnici vrijeme praznika provesti u krugu svojih porodica i toplini porodičnih domova, da će duhovnu snagu pronaći u međusobnoj slozi i podršci, a svi vjerujući u krugu Crkve i vjere.

Želim svima da vrijeme izazova koje našu vjeru stavlja na test dočekamo saborno i složno, raširenih ruku i otvorenog srca.

Sa mislima usmjerenim na one kojima je i u ovim danima potrebna naša briga i podrška.“

HRISTOS VOSKRESE – VAISTINU VOSKRESE!“

 

 

Ostavite komentar: