Gradnja mosta u banjalučkom naselju Dolac počinje sljedeće jeseni

BANjALUKA – Izgradnja novog mosta u Docu trebalo bi da počne naredne jeseni, a ovaj veliki projekat biće sproveden u pet faza, od kojih je prva izgradnja pristupne saobraćajnice na Bulevaru cara Dušana i radovi na mostu za motorni saobraćaj.

Potvrdio je to za “Glas Srpske” načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić i naglasio da je u toku izrada projektne i konkursne dokumentacije.

– Prva faza predviđa da bude završeno premošćivanje Vrbasa, odnosno glavni dio mosta sa četiri trake za motorni saobraćaj, pješačkim i biciklističkim stazama te izlazak u Mačvansku ulicu. Drugi dio posla je proširenje same Mačvanske ulice na četiri trake i izlazak na Bulevar vojvode Stepe Stepanovića, a treća faza je izgradnja posebne saobraćajnice pored đačkog doma – rekao je Sandić.

Četvrti dio ovog velikog projekta podrazumijeva izgradnju odvojenog pješačkog mosta koji će izlaziti na plato kod Pravnog fakulteta.

– Posljednja kockica ovog “mozaika” je uređenje obale Vrbasa na način kako je to predviđeno idejnim projektom. Kada sve završimo, grad će dobiti novi simbol po kojem će postati prepoznatljiv – istakao je Sandić.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve nije mogao da precizira koliko bi radovi trebalo da traju, jer je riječ o projektu kakav u gradu nije pokrenut decenijama.

– Za građane i turiste od posebne važnosti biće to što će sa platoa ispred “Boske” za nekoliko minuta moći da stignu do platoa Pravnog fakulteta koji će biti, takođe, potpuno uređen – rekao je Sandić.

Prema njegovim riječima, Gradska uprava upustila se u veliki projekat koji će po svim osnovama potpuno promijeniti izgled Banjaluke.

– Gradski most, koji je 50 godina bio poveznica dviju obala, izgradnjom mosta u Docu će imati tek simboličan značaj za saobraćaj – kazao je Sandić i dodao da će i tvrđava Kastel dobiti sasvim novu vrijednost kada bude uređena obala

Publiée par BL Portal sur Samedi 2 novembre 2019

 

Izvor:(Glas Srpske)

 Ostavite komentar: