“Građanska patrola” podnosi izvještaj: Najviše prijava za kvarove na javnoj rasvjeti

Građani Banjaluke su putem aplikacije “Građanska patrola” u posljednjih sedam dana u najvećoj mjeri prijavljivali uočene nedostatke na javnoj infrastrukturi, od javne rasvjete do začepljenih odvodnih kanala, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Najviše prijava odnosilo se na kvarove na uličnoj rasvjeti, a kvarovi su prijavljeni u ulicama Majke Knežopoljke, Svetozara Ćorovića, Voždovačkoj i Vlade Zeljkovića. U gradskom Odjeljenju za komunalne poslove navode da je po prijemu prijava izvođačima naređeno da poprave rasvjetu.

Građani su na nekoliko mjesta prijavili nepokošene parcele, kao i zapuštena dvorišta. Iz nadležnog odjeljenja su istakli da, kada je riječ o privatnoj parceli, grad nema nadležnosti i da se jedino može apelovati na vlasnike da ih urede, ali i da tu postoje problemi jer mnogi ne žive u Banjaluci.

Građani su primijetili i da su začepljeni odvodni kanali na novom mostu između naselja Obilićevo i Kočićev vijenac, a iz Odjeljenja za komunalne poslove naglašavaju da su kanali očišćeni i još jedanput zahvalili građanima za dojave. Iz Gradske uprave ističu da je “Građanska patrola” aplikacija koja sve više dobija na značaju i da su tome su doprinijeli i sami građani koji javljaju o uočenim problemima i tako pomažu u radu Gradske uprave.

“Nastojimo da odmah reagujemo, pogotovo kada je riječ o hitnim slučajevima”, rekli su u Gradskoj upravi Banjaluka.

Informatička aplikacija “Građanska patrola”, putem koje građani u Banjaluci mogu da prijave komunalne probleme, u funkciji je od 26. aprila 2018. godine i dostupna je potpuno besplatno putem platformi “Gugl plej” i “Ep stor”. Ova aplikacija, koja je prvi put korištena u Banjaluci, omogućava da građani putem svojih mobilnih telefona na licu mjesta, bilo gdje u gradu i bilo kada, fotografišu određeni problem na koji naiđu i da o tome obavijeste nadležnu gradsku službu, koja će dalje preduzimati potrebne korake.

Aplikacija “Građanska patrola” primarno je namijenjena za prijavu komunalnih nepravilnosti koje je potrebno sanirati. Korisnici “Građanske patrole”, aplikaciju koriste bez registracije i ne prosljeđuju svoje lične podatke kroz aplikaciju, a sve proslijeđene prijave su anonimne.

Ostavite komentar: