Građani izrevoltirani: Jutros otkrili da su na spisku za glasanje poštom

Ispred Radničkog univerziteta formiran je red izrevoltiranih građana, koji su prijavljeni za glasanje poštom, iako tvrde da nikad nisu napuštali Banjaluku.

Ovi birači jutros su na svom uobičajenom biračkom mjestu saznali da su registrovani za glasanje van BiH. Da bi ostvarili svoje građansko pravo, oni su morali prvo otići u Gradsku upravu sobu broj 15 da se prijave, a zatim sa na Radnički univerzitet gdje će moći glasati.

Razočarani Darko Ćulibrk iz Kuljana kaže da u Banjaluci živi više od 20 godina, i sve to vrijeme glasa na istom biračkom mjestu. Roditelji su na spisku, a mene ove godine nema – priča on.

Ćulibrk je od sedam sati na nogama, koliko pokušava da ispuni i preda glasački listić.

“Prvo sam išao u opštinu u sobu 15, tamo sam dobio papir na kojem piše da sam registrovan za glasnje putem pošte i sada sam na Radničkom univerzitetu. Neće mi niko ukrasti glasačko pravo, hoću da glasam za kog hoću”, poručuje ovaj Banjalučanin za Srpskainfo.

Birači koji su zatečeni u redu kažu da su istrajni u tome da glasaju, pa makar i pored cijele ove muke, ali s pravom pitaju koliko ljudi će odustati od glasanja, kada čuju koju proceduru moraju proći, te koliko sugrađana uopšte ima prevoz i priliku da dođe do centra grada iz svog naselja.

“Rođen sam u Banjaluci, kao i moji roditelji. Troje članova iz naše porodice je na spisku za biračko mjesto, dok sam ja prijavljen da glasam iz Novog Sada, mada nikad nisam bio u Novom Sadu. Bio sam u opštini uzeo potvrdu i sada sam ovdje ispred Radničkog. Šta će biti, kome ti glasovi idu”, pita Danko Katana, koji stanuje na Starčevici.

On je oko devet časova bio na biračkom mjestu u svom naselju, a nešto prije 12 časova još je čekao u redu za glasanje ispred Radničkog univerziteta.

Ostavite komentar: