Grade se dva nova vrtića: Radost za mališane u Vrbanji i Kuljanima

Banja Luka će ove godine postati bogatija za dva nova vrtića, i to namijenjena mališanima u Kuljanima i Vrbanji, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prijedlogom budžeta obuhvaćen je nastavak izgradnje ovih vrtića, kao i njihovo opremanje za šta će Grad ukupno izdvojiti preko milion KM.

Kako je navedeno nova gradska administracija je uštedama otvorila prostor za mnoge projekte i ideje, koje će građani zavoljeti i koji će život u ovom gradu učiniti boljim i ljepšim.

“Djeca su budućnost svakog društva i zato su njihove potrebe jedan od naših osnovnih prioriteta. Osim izgradnje i opremanja javnih vrtića, jedna od naših ideja je da kroz razne vidove sufinansiranja, po ugledu na gradove iz regiona, u narednim godinama izbalansiramo cijene privatnih i javnih vrtića”, saopštili sui z Gradske uprave.

Gradonačelnik Draško Stanivuković nedavno je poručio da će mijenati i pristup prema privatnim vrtićima.

“Ova djeca će dobiti priliku da učestvuju u manifestacijama koje organizuje Grad povodom Dana grada, zatim dodjeljivanja Ključa grada u toku sedmice djeteta i drugim manifestacijama u kojim predstavnici privatnih vrtića sa područja Banjalke do sada nisu imali priliku da učestvuju”, poručio je nedavno Stanivuković.

Ostavite komentar: