Grad podržao projekat: Nabavljena oprema za obavljanje prakse štićenika JU Centar “Zaštiti me“

Grad Banja Luka podržao je nabavku neophodne opreme za kvalitetno obavljanje prakse štićenika JU Centar “Zaštiti me”, objavljeno je na Fejsbuk stranici Gradske uprave.

Tim povodom, posjetio ih je gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima.
“Zajedno sa JU Centar ‘Zaštiti me’ realizovali smo važan ASIQ projekat u kojem Grad kroz predfinansiranje učestvuje sa preko 115.000 evra, zahvaljujući čemu su opremljeni pekara i kuhinja, nabavljena dodatna oprema za plasteničku proizvodnju, oprema za senzornu integraciju, te nabavljen minibus za prevoz djece”, kazao je gradonačelnik.
Ističe da je bilo zadovoljstvo družiti se danas sa ovim mladim ljudima, upoznati se sa svime što oni rade, te razgovarati o dodatnoj podršci Centru koja svakako neće izostati.
Inače, ukupna vrijednost ovog projekta je 575.000 evra, a Gradska razvojna agencija Banja Luka je vodeći partner.

Koordinator projekta Momir Širko u ime Gradske razvojne agencije, rekao je kako su zahvaljujući ovome sve javne ustanove dobile značajnu opremu na koju bi sigurno čekale i više od deset godina.
“Ove školske godine, u vaspitno-obrazovni proces unutar ove ustanove uključeno je 146 učenika, od toga 25 učenika boravi u internatu”, rekla je direktorica JU Centar “Zaštiti me“ Zorica Kuzmanović.
Projekat ASIQ – “Poboljšanje dostupnosti i pristupačnosti zdravstvenih i socijalnih usluga u cilju poboljšanja kvaliteta socijalne uključenosti za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju” finansira Evropska unija kroz Interreg IPA program prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.godine. Projekat traje od 1. jula 2020. do 31. decembra ove godine. Kroz ovaj projekat kupljena je razna oprema za JU Centar “Zaštiti me” i JU “Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju sluha i govora”.

Ostavite komentar: