Grad ove godine dobija skejt park i uređuje lokaciju kod dvorane Obilićevo

30.03.2024. | 20:24

Izgradnja prvog skejt parka na lokaciji u neposrednoj blizini dvorane Obilićevo mogla bi uskoro početi. Uporedo sa ovim radovima počeće i obnova basket igrališta, bine, rasvjete i drvenog mola uz Vrbas.

Aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje skejt parka po uzoru na mnoge svjetske i evropske gradove pokrenute su još prije dvije godine, a juče je izabran najpovoljniji projektant – banjalučka firma “HKP Konsalting”, navedeno je u odluci gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Kako je ranije navedeno, u projektu za izgradnju skejt parka kao dvije najveće cjeline izdvajaju se poligon za vožnju i urbani mobilijar sa klupama za sjedenje koji je raspodijeljen uz obodne ivice poligona za vožnju.

“Ulazna zona” se formira uz ulicu Brace Potkonjaka iz koje je predviđen glavni pješački pristup parku. Tu se formira popločana platforma sa mobilijarem za sjedenje. Drugi pješački pristup parku je sa pješačke staze koja se prostire u pravcu toka rijeke Vrbas. Uz tu stazu se formira zona sa mobilijarem za sjedenje i odmor, piše Mondo.ba.

Osim izgradnje skejt parka planirana je i sanacija drvenog mola koje danas ni malo ne liči na mjesto koje su 2017. godine izgradili studenti arhitekture i građevinarstva iz Banjaluke, Sarajeva i Trondhajma iz Norveške.

Uz mol, izgrađeno je i pristanište za dajake, a uređen je i cijeli dio obale. Bilo je ovo omiljeno mjesto Banjalučana i turista za odmor, rekreaciju i slikanje.

Danas, sve izgleda mnogo drugačije. Osim što se nekoliko puta mol našao na udaru vandala, uništile su ga i poplave i vremenski uslovi…