Grad će pomoći porodici Radanović

Grad Banjaluka će pomoći porodici Radanović čija je kuća stradala u sinoćnjem nevremenu, kada se na njihovu kuću obrušio krov sa susjedne stambene zgrade u izgradnji.

Gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je danas pojsetio porodicu Radanović, precizirao je da će Grad obezbijediti alternativni smještaj za Radanoviće sve dok za tim bude bilo potrebe. Takođe, kako je rekao, Grad će snositi troškove vještačenja, te obezbijediti popravku instalacija, najlon za prekrivanje krova i procjenu štete.

– Ovdje se mogla dogoditi tragedija, a sreća u nesreći je što nema ljudskih žrtava i što je porodica na broju. Šteta je velika i moja dužnost kao gradonačelnika je da izađem na teren sa nadležnim službama. Kada vidite ove prizore, čovjek samo može da nasluti šta je moglo da se desi. Na terenu su naši inspektori i vatrogasci i utvrđuju činjenice koje su važne, a potrebno je i da policija izvrši uviđaj. Takođe, tražili smo prisustvo predstavnika tužilaštva kako bi se utvrdila odgovornost za ovaj slučaj, a porodici bi trebalo da bude nadoknađena šteta u svakom smislu – poručio je Stanivuković.

Foto: Grad Banjaluka

Vlasnik kuće u Ulici Novaka Pivaševića 32, Nikola Radanović, opisao je dramatične trenutke kada se na njegovu kuću srušio krov sa susjednog objekta.

– U momentu nepogode bili smo u kući, cijela porodica – supruga, dvoje djece i ja. Preživjeli smo veliki strah, a kada sam izašao vidio sam da je šteta ogromna. Ukućani su pretrpjeli veliki stres, a pojedini su završili i u hitnoj pomoći. Zahvaljujem Gradskoj upravi i gradonačelniku koji su odmah reagovali i pomogli, te pozivam sve nadležne institucije da utvrde štetu i da je što prije saniramo – rekao je Radanović.

Gradonačelnik Draško Stanivuković, kazao je da je olujni vjetar u Banjoj Luci sinoć nanio značajnu štetu, jer je veliki broj stabala izvaljen ili prelomljen, a uništeno je i mnogo saobraćajnih znakova. On je dodao da su dežurne službe na terenu i da otklanjaju pričinjenu štetu.

 

 

Ostavite komentar: