Grad Banjaluka uvjerava: Nijedan korisnik neće ostati bez personalne asistencije

29.02.2024. | 19:14

Predstavnici Gradske uprave ponovo su danas održali sastanak sa predstavnicima Udruženja distrofičara regije Banje Luke i Gradske organizacije slijepih Banja Luka, saopšteno je iz Gradske uprave.

Tokom ovog sastanka, predstavnici Gradske organizacije slijepih Banja Luka su pristali na povećanje od dodatnih 10 odsto, koji će ih približiti cijeni personalne asistencije koju pružaju druga udruženja.

-Dogovor je da ćemo u naredni mjesecima dodatno analizirati sve cijene i pokušavati iznaći rješenja da se cijene dodatno izjednače. Kada je riječ o distrofičarima, oni su rekli da žele da se njihova cijena izjednači sa cijenom usluge pomoći u kući koja je osnovno pravo i koja nema veze sa Gradom, niti je Grad uređuje, niti propisuje, nego nadležno ministarstvo – naveli su iz resornog odjeljenja.

Napominju da svi korisnici personalne asistencije moraju da znaju da će svi biti zbrinuti, te da slijedi razgovor sa predstavnicima Centra za socijalni rad kako nijedan korisnik ne bi ostao bez personalne asistencije.