Grad Banjaluka isplatio stipendije kategorisanim sportistima

Isplaćene su stipendije za 2022. godinu koje Grad Banjaluka dodjeljuje kategorisanim sportistima.

Ovaj vid podrške Grada dobilo je 14 najuspješnijih sportista, i to četiri iz seniorske i deset sportista iz juniorske kategorije.

Sportisti prvog razreda – seniori su: Jovana Novaković, rukomet; Nikola Bjelajac, plivanje; Pavle Dujaković, karate i Borjana Marjanac, džudo.

Sportisti prvog razreda – juniori su: David Vučić, plivanje; Jovan Rosić, atletika; Milana Railić, rukomet; Ivana Bobić, rukomet; Sara Mikača, tenis; Andrea Brus, rukomet; Marija Vulić, košarka; Nikša Petrović, rukomet; Milenko Rožić, rukomet i Bojan Maksimović, šah.

Inače, ove stipendije dodjeljuju se na osnovu Pravilnika o kategorizaciji sportista grada Banje Luke u namjeri da se stimulišu najuspješniji sportisti, i to isključivo na osnovu postignutih sportskih rezultata.

Banja Luka je jedina lokalna zajednica u BiH koja vrši kategorizaciju sportista i vrednuje ostvarene sportske rezultate i na osnovu njih dodjeljuje stipendije za najbolje sportiste, a današnje uručenje stipendija je upriličeno simbolično na Međunarodni dan sporta.

 

 

Ostavite komentar: