Grad Banjaluka donirao opštini Berkovići vatrogasna sredstva

Grad Banja Luka donirao je vatrogasna sredstva i opremu Opštini Berkovići za potrebe Vatrogasne jedinice te opštine, kako bi mogla adekvatno da odgovori zadacima zaštite od požara.

Na prijedlog gradonačelnika, Odluka o tome je donesna na sjednici Skupštine Grada.

Tako je donirana lada Niva sa rezervoarom za vodu zapremine 200 litara i pripadajućom opremom, odijela za gašenje požara zatvorenog prostora, naprtnjače, čizme…

Naime, Opština Berkovići uputila je molbu Gradu Banjoj Luci za pružanje pomoći u vatrogasnim vozilima i opremi zbog ugroženosti te opštine od šumskih požara.

Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Grada Banje Luke ima određen broj vatrogasnih sredstava i opreme koja je korištena za potrebe vatrogasne jedinice.

-Izvršena je nabavka nove, tehnički funkcionalnije i efikasnije vatrogasne opreme za potrebe PTVSJ grada, a analizirajući potrebe ove jedinice ustanovljeno je da postoji mogućnost da se jedan dio opreme ustupi opštinama kojim nedostaje vatrogasna oprema i u tehničkom smislu ne mogu uspješno odgovoriti zadacima zaštite od požara – navedeno je u obrazloženju Odluke.

Na ovaj način, Grad Banja Luka nastavlja pomagati druge lokalne zajednice.

 

 

Ostavite komentar: