Grad Banja Luka nagrađuje najbolje učenike

Tradicionalno, svake godine o Svetosavlju, Grad Banja Luka dodjeljuje nagrade najboljim učenicima banjalučkih osnovnih i srednjih škola.

Nastavnička vijeća osnovnih i srednjih škola, predlažu po jednog učenika za Svetosavsku nagradu koja predstavlja priznanje učenicima za njihov cjelokupan rad u školi: učenje, vladanje, volontiranje, rad u sekcijama, uspjesi na takmičenjima, humanost i sl.

Za školsku 2018/19. godinu, škole su dostavile prijedloge, a Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport organizuje uručenje nagrada.

Za učenike 29 osnovnih škola, planirano je da uručenje nagrada bude obavljeno 24. januara sa početkom u 13 časova u Banskom dvoru, a dan kasnije i za učenike 17 srednjih škola, sa početkom u 11 časova, takođe u Banskom dvoru.

Učenici osnovnih škola dobiće novčanu nagradu od 150 KM, te DVD i knjigu pod nazivom „Bojenje vremena“, autora Saše Gašića, kao i CD „Srpski prosvjetitelji“, koji je pripremila SPKD „Prosvjeta“.

Za učenike srednjih škola, pripremljena je novčana nagrada od 200 KM, te knjiga pod nazivom „Odsjaj duha“, autora Tihomira Levajca i CD „Srpski prosvjetitelji“.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)

 

Ostavite komentar: