Golić: Banjalučani ne mogu biti uskraćeni za čišćenje grada, jer plaćaju tu uslugu

Naše Ministarstvo je predlagač mnogih zakona, pa između ostalog i Zakon o komunalnim djelatnostima. Komunalna djelatnost jedne jedinice lokalne samouprave, od javnog interesa je za tu jedinicu lokalne uprave i ona ne može biti uskraćena, rekla je komentarišući posljednje probleme sa čišćenjem Banjaluke ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić.
Golićeva je gostujući na ATV-u poručila svim građanima Banjaluke da oni na ime zajedničke komunalne potrošnje mjesečno plaćaju naknadu koja ide u budžet grada, a i svi vlasnici poslovnih prostora koji mjesečno servisiraju tu uslugu.
“To znači da ta komunalna usluga nije mogla biti uskraćena građanima Banjaluke. Zajednička komunalna potrošnja znači čišćenje javnih površina, odvođenje otpadnih voda i atmosferskih voda, održavanje zelenih površina. To je potrošnja koju građani plaćaju,” istakla je ministar Srebrenka Golić.
Naglasila je da su samo za 2020. godinu, građani uplatili u budžet preko 3,5 miliona KM naknade na ime zajedničke komunalne potrošnje.
“Dakle, zajednička komunalna potrošnja nije mogla biti uskraćena građanima Banjaluke”, zaključila je Golićeva.

Ostavite komentar: