Godina prođe, rebalans nikad! Fali odbornika, pa glasanje u Banjaluci odgođeno za večeras

01.02.2024. | 15:00

Uradili smo dio posla, obavili diskusiju ali kada je red došao na glasanje imali smo situaciju da su odbornici PDP-a krišom napuštali salu i ostali smo bez kvoruma, istakao je predsjednik banjalučke Skupštine Ljubo Ninković.

Potvrdio je da do glasanja o Rebalansu prošlogodišnjeg budžeta neće doći danas prije 18 časova.

“Prošli put su se izvukli bombom, a sada kada su vidjeli da neće imati 16 odbornika za podršku rebalansa napustili su salu i traže odlaganje glasanja”, tvrdi Ninković.

Za napuštanje sale odbornika PDP-a Ninković optužuje gradonačelnika Draška Stanivukovića, za kojeg tvrdi da je tokom pauze lično prilazio odbornicima. Naglašava da će učiniti sve da do glasanja danas dođe, a u suprotnom više neće htjeti da raspravlja o ovom dokumentu.

“Pokušaću da izganjam da se do kraja ovo odradi danas i da glasamo večeras poslije 18 časova po ovom pitnaju, inače drugi dan više neću htjeti da o ovome raspravljam”, zaključio je Ninković.

Važnost Rebalansa budžeta za 2023. godinu još jednom je na konferenciji za medije istakao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je naglasio da neće prestati da se bori za ovaj dokument.

“Borimo se da riješimo javni prevoz, stipendije, sufinansiranje vrtića, da se riješi održavanje grada”, tvrdi on.

Koliko se on bori za donošenje rebalansa, Stanivuković uvjerava da se neki političari isto tako bore protiv donošenja ovog dokumenta.

“Dio ljudi okupljenih oko SNSD-a i Narodnog fronta, oko Vlade Đajića i Jelene Trivić, grčevito se u simbiozi bore protiv ovoga. Hvala svim odbornicima koji su bili spremni da ovdje dođu i diskutuju”, istakao je Stanivuković.

Na kraju je naglasio da odbornici PDP ne žele da rebalans “padne” i pojasnio je da su zbog toga prije glasanja napustili skupštinsku salu.

Srđan Banović, BL portal