GO PDP-a predstavio Savjet za turizam: Nedovoljno iskorišten potencijal ove oblasti

Gradski odbor PDP-a Banjaluka predstavio je novoformirani Savjet za turizam koji okuplja stručnjake sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti.

Kako je rečeno cilj djelovanja Savjeta su programska rješenja za predstavljanje Banjaluke kao poželjne turističke destinacije, a dio programa će biti ugrađen i u PDP-ov Program obnove Republike Srpske.

Predsjednik Savjeta je Biljana Kozić Rađenović, koja je istakla da je oblast turizma nedovoljno iskorišten potencijal, koji ima svoj ekonomski, društveni i politički značaj.

“Benefiti ulaganja u razvoj turizma su višestruki – od koristi ukupnom privrednom razvoju do neekonomskih uticaja, što posebno mogu iskoristiti manje razvijene zemlje, zbog jedinstvenosti komunikacije i imidža. Banjaluka ima potencijal da postane mnogo primamljivija destinacija domaćim i stranim turistima i mi ćemo se truditi da svojim djelovanjem doprinesemo tome”, saopšteno je iz PDP-a.

Predstavljanju Savjeta za turizam PDP-a Banjaluka prisustvovali su predsjednik PDP-a Branislav Borenović, potpredsjednica Jelena Trivić i generalni sekretar Mira Pekić.

Ostavite komentar: