Projektant tvrdi: Pukotine na parkingu UKC nemaju veze sa izgradnjom garaža

BANJALUKA – Izgradnja podzemnih garaža ispod Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske nije ugrozila ni objekte bolnice, ni okolne kuće ni saobraćajnice i nema bojazni po pacijente i građane.

Istakao je to danas diplomirani inženjer građevinarstva i odgovorni projektant za objekat javnog parkirališta UKC-a Spasoje Derajić navodeći da su pukotine koje su se pojavile na parkingu ispred Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC-a RS samo slijeganje tla, ali ne i klizište.

– Slijeganje parkinga je počelo i ranije, to je proces koji traje već godinama i nije istina da se pojavio tek sada kada je započeta gradnja podzemnih garaža. Uprkos tom slijeganju tla, nema nikakve ugroženosti ni temeljne jame novog objekta, niti bilo čega drugog-kazao je Derajić.

Gepostet von BL Portal am Montag, 22. Juni 2020

 

U UKC-u su kazali da izgradnja parkinga na lokaciji Paprikovac nije samo izgradnja garažnih mjesta, već rješavanje velikih saobraćajnih problema jednog djela grada, koji se nalazi na brdu i koji sa jedne strane leži na zatvorenom rudniku, a s druge strane na klizištu.

– To je sve trusno tlo i ne iznenađuje pojava perifernih klizišta i odrona – kazali su u UKC-u Srpske.

 

Izvor:(Glas Srpske)

 

 Ostavite komentar: