Garantuje za zakonitost rebalansa! Stanivuković: Zna se ko je kriv za jutrošnji metež

25.01.2024. | 13:54

Jutrošnja dojava o bombi, gađanje jajima, prijetnje odbornicima i laži da su kupljeni od strane Gradske uprave, dokaz su da je trenutna situacija u Banjaluci izašla iz okvira političke borbe, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Za ovakvo stanje optužio je predsjednika banjalučakog Gradskog odbora SNSD-a Vladu Đajića i predsjednika Skupštine grada Ljubu Ninkovića.

“Ja želim da imamo u gradu demokratski ambijent, prije svega održavanje sjednica na kojima ćemo raspravljati o problemima u gradu. Ali, direktor Kliničkog centra, gdje se stalno dešavaju samoubistva više visi ispred Gradske uprave”,  kaže Stanivuković.

Kao osnovni razlog jutrošnje dojave o bombi, gradonačelnik navodi želju Ninkovića i Đajića da se nastavak sjednice na kojoj se trebalo raspravljati o Rebalansu budžeta, ne održi po svaku cijenu.

“Odbornici su jutros došli i htjeli da učestvuju na sjednici, ali im je predsjednik rekao da će policija prekinuti sve. Poslije nekoliko minuta dobili smo dojavu o bombi”, ističe on.

Takođe je poručio da će se odazvati prvog februara i da će doći na nastavak sjednice koji je zakazao Ninković.

“Nastavljamo da vodimo bitku, posljedice neusvajanja rebalansa biće pogubne po Grad. Ugrožen je javni prevoz i isplate brojnim društvenim grupama”, tvrdi gradonačelnik, koji dodaje da lično garantuje za zakonitost predloženog Rebalansa.

Istovremeno,  predsjednik Skupštine grada Banjaluka LJubo Ninković rekao je Srni da će vanredna sjednica gradskog parlamenta biti održana u četvrtak, 1. februara, kako je i planirano, uprkos opstrukcijama gradonačelnika Draška Stanivukovića koji je nezakonito za danas bio zakazao sjednicu.

Oglasili se i odbornici iz Narodnog fronta

Odbornik Narodnog fronta u Skupštini grada Banjaluka Dijana Ješić rekla je da odbornici te stranke nisu dobili nikakvo obavještenje o održavanju današnje sjednice.

Ješićeva je rekla da su odbornici te stranke mejlom dobili obavještenje da je nastavak sjednice 1. februara.

U saopštenju Narodnog fronta se navodi da njihovi odbornici nisu dobili poziv da potpišu inicijativu za nastavak sjednice, tako da ništa nisu mogli ni da potpišu, a o toj inicijativi su saznali iz medija.

“Bez obzira ko saziva sjednicu, svi odbornici moraju biti pozvani, što u ovom slučaju nije učinjeno”, rekla je Ješićeva.

Srđan Banović, BL portal