FOTO / VIDEO – Veliki broj građana na dočeku pravoslavne Nove godine u Banjaluci

14.01.2019. | 02:01

BANJALUKA – Veliki broj građana dočekao je sinoć na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja i ispred Muzeja savremene umjetnosti RS pravoslavnu Novu godinu.

Za razliku od međunarodne, doček pravoslavne Nove godine na otvorenom organizovan je i u Banjaluci.

Grad Banjaluka je svojim građanima priuštio praznični ugođaj za pravoslavnu Novu godinu, a veliki broj sugrađana koji su se odazvali na novogodišnji program, govori da su se uželjeli slavlja.

U porti Hrama Hrista Spasitelja, program je počeo nastupom etno-grupe “Trag” sa mališanima iz banjalučkog dječijeg vrtića “Maslačak i djece iz Ansambla narodnih igara i pjesama “Veselin Masleša”.

Nakon etno-grupe “Trag”, nastupila je muška pjevačka grupa Ansambla narodnih igara i pjesama “Veselin Masleša”.

Muška pjevačka grupa ANIP Veselin Masleša

Poslije muške pjevačke grupe na binu je izašao zamjenik gradonačelnka Banjaluke Srđan Amidžić, koji je uz najljepše želje prisutnima čestitao Novu godinu.

Srđan Amidžić

Oko 22 časa nastupio je hor Gradskog pozorišta „Jazavac“, a pola sata kasnije na binu izlazi Gradski tamburaški orkestar sa svojim izvođačima.

Hor Gradskog pozorišta Jazavac i članovi Gradskog tamburaškog orkestra

U ponoć u Hramu Hrista Spasitelja služen je moleban povodom pravoslavne Nove godine, odnosno Nove godine po Julijanskom kalendaru.

Na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti u sklopu programa Banjalučke zime, organizovan je doček pravoslavne Nove godine.

U haloo banjalučkoj bajci (plato ispred Muzeja savremene umjetnosti) nastupio je beogradski electro house pop cover band ‘Makao’.

(BL PORTAL)