FOTO: U saobraćaj pušten deseti kružni tok u Banjaluci

U saobraćaj je puštena novoizgrađena kružna raskrsnicau blizini zgrade Policijske uprave Banjaluka, odnosno na ukrštanju ulica Isaije Mitrovića, Solunske i Kozarske.

U okviru investicionog ciklusa „Banjaluka se gradi“, danas je pušten u saobraćaj novi kružni tok kod Policijske uprave, na ukrštanju ulica Isaije Mitrovića, Kozarske i Solunske. Ovo je već deseta kružna raskrnica, koja je izgrađena u posljednje tri godine.

Novi kružni tok jedna je od ključnih saobraćajnih tačaka u gradu, pošto predstavlja poveznicu Istočnog i Zapadnog tranzita – izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić, tokom današnjeg obilaska nove raskrsnice. On je dodao da je, osim toga što je izgrađena u obliku elipse, ova raskrsnica specifična i po tome što predstavlja ukršatanje četiri saobraćajnice i dva priključka za stambene zgrade.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, ističe da je, prije puštanja saobraćaja, uspješno provedena simulacija prolaska vozila u kojoj je raskrsnica testirana na prolazak autobusa u dužini od 16 metara, odnosno najdužeg autobusa koji saobraća u javnom prevozu.

"Banja Luka se gradi": U funkciji je novoizgrađeni kružni tok kod Policijske uprave, odnosno na ukrštanju ulica Isaije…

Publiée par Grad Banja Luka sur Mardi 22 octobre 2019

 

Kako je najavljeno, iduća kružna raskrsnica biće izgrađena na ukrštanju kod „Lesnine“. Ova raskrnica biće izgrađena u zajedničkom projektu sa preduzećem „Putevi RS“, pošto se radi o magistralnom pravcu.

Po početku radova kod „Lesnine“, biće potpisan sporazum sa „Putevima RS“ i o izgradnji Ulice Ivana Gorana Kovačića, koja takođe predstavlja vezu između Zapadnog i Istočnog tranzita. Biće izgrađena saobraćajnica u punom profilu sa četiri trake, pješačkim i, ukoliko bude prostornih mogućnosti, biciklističkim stazama – istakao je Sandić.
U izgradnju kružnog toka kod Policiske uprave uloženo je 370.000 KM, a radove je izvelo preduzeće „Kozaraputevi“.

 

Izvor:(Banjaluka.rs.ba)

 Ostavite komentar: