FOTO – Prijem za banjalučke gimnazijalce

Gradonačelnik Igor Radojičić priredio je danas prijem za banjalučke gimnazijalce, u znak zahvalnosti za uspjeh koji su postigli na Olimpijadi metropola u Moksvi, gdje su, u konkurenciji 44 grada, osvojili treće mjesto.

Uz čestitke gimnazijalcima na velikom rezultatu, Radojičić je naglasio da je današnji prijem mali znak pažnje i odavanja priznanja njihovom radu i velikim rezultatima koje su postigli.

Banjaluka treću godinu uzastopno učestvuje na Olimpijadi metropola u Moskvi, a ovo je prilika i da se zahvalimo našim prijateljima iz ruske prestonice koji nas svake godine pozivaju na ovo prestižno takmičenje. Iako je Banja Luka na ovom takmičnjeu najmanji grad po broju stanovnika, to nije bila prepreka za ove mlade ljude da ostvare odlične rezultate – istakao je Radojičić.

Povodom velikog uspjeha koji su ostvarili učenici banjalučke Gimnazije na nedavno završenoj Olimpijadi metropola u…

Publiée par Grad Banja Luka sur Mardi 10 septembre 2019

Osvajač srebrne medalje iz matematike Marko Jojić, kazao je da se već drugu godinu takmiči na Olimpijadi metropola u Moskvi.

Takmmičio sam se sa kolegama iz gradova iz cijelog svijeta od kojih su svi neuporedivo veći od Banjaluke, i moram reći da sam izuzetno zadovoljan rezultatima koje smo ostvarili – rekao je Jojić.

Banjalučki gimnazijalci osvojili su srebro i bronzu iz matematike (Marko Jojić i Jovan Vuković), bronzu iz fizike (Sergej Krčmar) i dvije bronze iz informatike (Marko Dimitrić i Leon Kosić). U ekipnom plasmanu zauzeli su treće mjesto. Učenici su u Moskvi bili u pratnji profesora Branke Fadžan (matematika), Ivane Nišić (hemije) i Danijele Štrbac Uletilović (pomoćnik direktora).

Uz podršku Grada Banjaluka, gimnazijalci već treću godinu zaredom učestvuju na ovom, prestižnom takmičenju, osmjeravajući snage sa srednjoškolcima iz cijelog svijeta u matematici, informatici, hemiji i fizici.

Publiée par BL Portal sur Vendredi 6 septembre 2019

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)Ostavite komentar: