FOTO – Evo kako izgleda dograđeni prostor OŠ „Branko Radičević“ u Banjaluci

Klupe, stolice i table za 16 odjeljenja su tu, glavno što još nedostaje novoizgrađenim učionicama OŠ „Branko Radičević“ na Starčevici jeste dječja graja i njihovi likovni radovi.

Najbrojnija škola u Srpskoj, koja će ove godine imati 71 odjeljenje, dva više nego lani, spremno čeka septembar i povratak oko 1.800 đaka na nastavu, sa još 8 novih učionica.

Dogradnjom ovih prostorija škola u banjalučkom naselju više neće nastavu organizovati u 3 smjene, što je bio presedan i prava poteškoća za djecu, njihove roditelje i zaposlene radnike. Kako roditelji pričaju, takav režim uopšte nije bio zdrav po djecu, koja su imala manjak koncentracije, a kući su se znali vraćati bukvalno po noći.

U školu se već godinama upisuje najveći broj prvačića, na jesen će u klupe sjesti čak 210 ovih mališana.

Ipak, nove učionice namijenjene su za osnovce od drugog do petog razreda. Ekipa SrpskaInfo portala obišla je i fotografisala novoizgrađeni dio škole koji će, kako je najavila direktorka Darija Mićić, svečano biti otvoren 30. avgusta.

[foogallery id=”36646”]

 

Po četiri učionice raspoređene su u prizemlju i na prvom spratu, a ugrađen je i lift za đake s poteškoćama u razvoju.

Prvobitni rok za dogradnju škole trebalo je da bude kraj janura, ali su se radovi odužili. Investicija, zajedno sa opremanjem učionica, koštala je skoro 1,4 milion maraka.
Podsjetimo da je ova škola dograđena i obnovljena 2010. godine, kada je sazidano 7 učionica i prostorije za dvije biblioteke. Na kraju se pokazalo da ni to ipak nije dovoljno za ogroman broj dece i porodica koji stanuje u ovom naselju.

U iduću školsku godinu na području Banjaluke upisana su 1.884 prvačića.

Fiskulturna sala

U OŠ “Branko Radičević” nadaju se da će, nakon učionica, škola dobiti i novu fiskulturnu dvoranu, jer sadašnja nema dovoljan kapacitet za sve.

– I tu je razlog prevelik broj učenika tako da, i pored najbolje volje, učenici od drugog do petog razreda ne mogu doći na red da imaju časove fizičkog vaspitanja u dvorani – rekla je ranije Darija Mićić.

Ovi učenici časove fizičkog imaju u učionicama i školskom holu.

Po uzoru na školu na Starčevici, nove učionice biće dograđene i u OŠ „Miloš Crnjanski“ na Petrićevcu.

 

Izvor:(SrpskaInfo)Ostavite komentar: