FOTO – Banjaluka dobila „Art bioskop“

Ljubitelji sedme umjetnosti od februara će imati priliku da uživaju u filmskim projekcijama koje će biti organizovane u sklopu „Art bioskopa“ u okviru kulturnog centra Banski dvor.

Direktor ove ustanove Mladen Matović je rekao da će svi zainteresovani imati prilike da vide projekcije umjetničkih dokumentarnih i drugih filmova koji se ne mogu vidjeti u takozvanima komercijalnim kinima.

– Art bioskop predstavalja treći prostor za kulturnu i namjenu koji pokrećemo od 2017. godine kada su pojačane aktivnosti organizovanja programa i sadržaja u vlastitoj produkciji i otvaranja novih scena za kulturne namjene – rekao je Matović.

Od danas, u našem gradu radi art bioskop. Nova scena za kulturne sadržaje u Banskom dvoru. Kamerna sala sa oko pedesetak…

Gepostet von Grad Banja Luka am Dienstag, 28. Januar 2020

 

Napomenuo je da je 2019. godine bila veoma uspješna sezona u kojoj je organizovano više od 120 različitih programskih sadržaja muzičkih, likovnih, dramskih, filmskih i književnih te festivala koje su okupili neke od najznačajnijih imena domaće regionalne i svjetske umjetničke scene.

– Ponosni smo na maksimalnu posjećenost svih događaja u našoj organizaciji – rekao je Matović.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 Ostavite komentar: