FOTO – „Banjalučka lasta“ na poštanskoj markici

Povodom početka ovogodišnjeg “Ljeta na Vrbasu” danas je promovisana nova poštanska marka sa motivom skoka sa Gradskog mosta, čuvene “banjalučke laste“.

Marka će se koristiti u poštanskom saobraćaju što će, prema riječima direktora Turističke organizacije Irene Radojević dodatno promovisati skokove s Gradskog mosta, koji su simbol Banjaluke i najstarije gradske manifestacije “Ljeto na Vrbasu”.

Ona je naglasila da je promocija upriličena pred početak ove najstarije banjalučke manifestacije, koja će zvanično početi u nedjelju, 21. jula, u 14 časova, upravo čuvenim skokovima.

-Tradicija se nastavlja, a ove godine ćemo prisustvovati 66. po redu skokovima u Banjaluci – zaključila je Radojević.

Zoran Protić iz „Pošta Srpske“ rekao je da je to preduzeće prepoznalo „Ljeto na Vrbasu“ kao vid turističke promocije Banje Luke.

-Poštanske marke su naši mali ambasadori i izuzetno nam je zadovljstvo što je ova marka, čiji je autor Božidar Došenović, ugledala svjetlo dana – istakao je Protić i dodao da je marka izdata u tiražu od 10.000 primjerka, nominalne vrijednosti 90 feninga.

Manifestacija „Ljeto na Vrbasu“, koja se ove godine održava 66. put, trajaće do 4. avgusta i biće obogaćena sportskim i kulturno-zabavnim aktivnostima atraktivnih sadržaja.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba) Ostavite komentar: