Evo ko je dobio besplatnu pretplatu za “BL-Bike”

Na četiri lokacije je prošle godine uvedena mogućnost iznajmljivanja bicikala putem sistema “BL bike“ i za taj alternativni način prevoza je vladao veliki interes.

Zbog uspjeha tog projekta, namjera da se ove godine sistem proširi još jednim terminalom. U opciji su lokacije u naselju Obilićevo (na ukrštanju Ulice Cara Lazara sa novoizgrađenim dijelom Istočnog tranzita, u neposrednoj blizini novog vrtića) ili u Rosuljama na ukrštanju ulica Trive Amelice i Kralja Petra II.

„Bajk šering“ sistem, prije zimske pauze, imao je više od 1.000 korisnika, a registrovano je oko 11.000 iznajmljivanja za prvih osam mjeseci korištenja.

Lokacije na kojima se mogu iznajmiti bicikli su: centar grada – Ulica kralja Petra I Karađorđevića, vodeni park Akvana, Park Mladen Stojanović i Ulica Majke Jugovića – kod Studentskog centra „Nikola Tesla“.

Kako su najavili iz nadležnog Odjeljenja za saobraćaj i puteve, na proljeće bi Banjalučanima, ali i posjetiocima grada na Vrbasu mogao biti dostupan još jedan terminal za iznajmljivanje bicikala.

Besplatnu godišnju kartu za „Bl-bajk“ dobilo je 20 članova Viber zajednice Grada Banja Luka.

Srećni dobitnici su:

 1. Branka Kovačević
 2. Siniša Karakaš
 3. Nikola Popović
 4. Biljana Romić
 5. Vesna Savić
 6. Ognjen Golubović
 7. Veljko Aleksić
 8. Dario Burić
 9. Darko Milisavić
 10. Miloš Crnomarković
 11. Jelica Marić
 12. Daniel Rakić
 13. Bojana Milinković
 14. Darko Škorić
 15. Dunja Kremenović
 16. Danijela Jokić
 17. Saša Vukajlović
 18. Sandra Josović
 19. Mihalo Klepić
 20. Saša Jošić

Svi oni su obaviješteni o načinu preuzimanja svoje karte za godišnju članiranu za sve popularniji sistem za iznajmljivanje javnih bicikala.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)Ostavite komentar: